Cum sa iti cresti propria plantatie de grau verde?

Dupa cum am explicat in articolul meu anterior, sucul din grau verde este una dintre cele mai puternice bauturi, menite sa imbunatateasca sanatatea. Din pacate pentru noi, acesta poate fi destul de dificil de obtinut din locuri obisnuite, cum ar fi supermarketurile sau magazinele de cartier. Din fericire, este destul de usor cresterea la domiciliu, atat in interior cat si in aer liber. Prin cresterea propriului grau verde, de asemenea, este mult mai economic si avem stiinta ca este dintr-o sursa sigura, crescut chiar de catre noi. Iata cum puteti greste propriul grau verde.

Primul pas este de a obtine seminte de grau verde de buna calitate. Amazon este intotdeauna un loc bun pentru a cumpara seminte de grau verde, chiar la mai putin de 20$ pentru 5kg de seminte. Aveti suficiente seminte pentru a creste grau verde pentru toata familia.

Pentru fiecare 500g seminte de grau verde crescute, veti avea nevoie de o tava pentru seminte, care masoara in jur de 20 x 10 inch, cu o adancime de aproximativ 2 inch. Umpleti jumatate din adancime cu compostul organic amestecat cu pamant de flori. Trebuie sa udati semintele de grau verde uniform, cu aproximativ opt ore inainte de scurgere si clatire. Apoi le puteti semana uniform, pe partea de sus a tavitei. Apoi acoperiti semintele cu putin compost organic, care va actiona ca o patura. Asigurati-va ca mentineti tavita dumneavoastra umeda, dar incercati sa nu turnati prea multa apa.

Incercati sa aveti grija de tavita, ea fiind nevoita a fi udata in fiecare zi, pentru a mentine compostul umed. Puteti utiliza, de asemenea, un capac pentru a acoperi tava si a mentine umiditatea. Dupa aproximativ trei, patru zile semintele ar trebui sa inceapa sa creasca. Din acel moment puteti scoate capacul si muta tavita undeva la lumina soarelui si la maxim o temperatura de 15 – 20 grade Celsius. Din momentul inlaturarii capacului, graul verde ar trebui sa fie gata pentru recolta in aproximativ 4 – 5 zile, dar acest lucru depinde de conditiile de crestere si clima.

In timp ce graul verde creste, puteti observa ca culoarea lui se va schimba intr-un verde viu, iar ca tulpina incepe sa produca unul din elementele esentiale sanatatii, clorofila. Cand graul verde a ajuns la aproximativ opt inch inaltime, puteti incepe a inlatura jumatate de inch de la baza tulpinei. Acest lucru este optim pentru recoltare, fiind un punct echilibrat intre productie si valoarea nutritiva maxima.

Graul verde nu este potrivit pentru un storcator de suc, deoarece planta nu trebuie strivita. Dar, daca totusi doriti obtinerea de suc din graul verde, puteti achizitiona un storcator special pentru grau verde de la compania Weston. De obicei aceste storcatoare sunt ieftine si produc rezultate excelente. In cazul in care ati produs mai mult decat puteti consuma, resturile pot fi stocate in frigider, la o temperatura medie.

Acum stiti cum sa cresteti propriul grau verde, sunteti in pozitia de a incepe producerea acestui uimitor leac al vietii si beneficiind de sanatate si vitalitate.

Lasă un comentariu